Coll Formic i el Pla de la Calma

El turó de Coll Formic és un promontori discret, que s'alça només 140 metres per damunt de la collada del mateix nom, tanmateix és un bon mirador del Matagalls, la Calma i horitzons més llunyans. L'itinerari és molt curt i aprofitem per ensenyar als més petits a buscar les marques dels GR, les fites verticals i les fites de pedra així com l'ús més bàsic de la bruixola.

El Matagalls al fons
Situats al costat nord de la collada seguim la pista que puja a l'oest, passant pel costat del restaurant que trobem allà mateix (al km 26 de la carretera de Santa Maria de Palautordera a Seva). El camí casi no presenta dificultats i és molt planer. Una pista forestal ample i ben senyalitzada ens condueix cap al pla de l'Ase Mort i al Pla del Café, on, després de descansar i jugar una miqueta reprendrem el camí de tornada.

"Nos paramos aquí": Dijo Enci

Dos sobre el Café.... o lo que queda de él
(Victor y Edgar)
Encara que sigui un lloc molt tranquil hem d'anar amb comte amb els ramats que pasturen per aquella zona i que, de tant en tant, es creuen pel mig de la pista forestal. En principi no ha de passar res perque aquest bestiar està acostumat a trobar-se amb gent, però, no deixen de ser animals i per tant, millor extremar les precaucions. També hem d'extremar les precaucions amb el pas de vehicles, ja que hi han itineraris per la calma que tenen el seu inici al Pla de l'Ase Mort o a les Pedres Blanques.

Ruinas del Hostal del Café