Festejant Santa Eulàlia: un dia gegant

La festa de Santa Eulàlia és més coneguda com la Festa Major de l'hivern a Barcelona. Durant els dies de festivitat es fa un homenatge a la Laia, una nena que es va rebel·lar per defensar els seus ideals.
Aquesta nena ha estat per la ciutat de Barcelona símbol de la solidaritat, de defensa de la justicia i del compromís de la joventut. Santa Eulàlia i la Mare de Déu de la Mercè són copatrones de Barcelona.

Cartell de les Festes 2014.
Avuí feia un dia un xic ennuvolat i la veritat es que quan Nora i jo hem sortit de casa encara feia fresca, només 6 graus i eran dos quarts de deu. Hem arribat a Barcelona en un tres i no res, la carretera a aquestes hores del Diumenge no són gaire plenes. Hem aparcat al parquing del Moll de la Fusta que eran les deu tocades.

Moll de la fusta i Maremagnum al darrera
Hem anat a fer un passeig pel moll fins l'edifici del port de Barcelona, a l'esplanada davant de Colon, No hi havía gaire gent i Nora a aprofitat per córrer darrera d'uns ocellets més grans de l'habitual, les gavines del port. No em feia gaire gràcia ja que aquests bitxos tenen mala baba i no em venia de gust sortir corrents a urgéncies per un mos dels seus becs. En creuar a la plaça de Colon ens hem fet les fotos de rigor amb els lleons que guarden la estatua del mariner.

detall d'una gavina
Els lleons de Colón
Després hem anat pujant per les Ramblas, antiga muralla que delimitava la ciutat comtal de l'arrabal. Ja es veien els primers grups de turistas fent fotos al sky-line marítim i al porxo del frontón Colon. La Rambla tot just començava a despertar. Tota la expectació del carrer estava concentrat a la bocana del Pasatge Colon, entrada a la plaça Reial desde les Ramblas. Dintra de la plaça una cinquantena de gegants i besties feien via pels turistas. Els grups de tamborilers i grallers afinavan els ritmes. Tot d'una els gegants, gegantes i la resta del seu seguici han començat a ballar. Espectacular.....

El gegant del Pi
Els gegants del Poble Nou
Els gegants de Nou Barris
El gran Drac
Molts gegants