Senderisme urbà: El parc de l'Oreneta


El parc de l'Oreneta o del Castell de l'Oreneta és un pulmó verd situat al barri de Sarrià-Sant Gervasi, per sota de la serralada de Collserola, on podem gaudir d'un agradable passeig entre pins i eucaliptus en tant que els nens montan amb ponis o xiulem sobre els ferrocarrils a vapor que per allà hi circulen.


Aquest matí el cel sembla disposat a fer-nos la guitza, núvols to perla i un plugim que sembla que no et mullis però que acabas ben moll. Nora i jo agafem el cotxe tocant les deu del matí i a mida que anem avançant cap a Barcelona sembla que el temps ens donarà una miqueta de treva. L'entrada al parc pel carrer Montevideo és completament buida, la veritat es que el temps no acompanya gaire.

Entrada al parc de l'Oreneta pel Carrer Montevideo
Entrant al parc.
Un cop dintre del recinte anem pujant per un corriol fressat, amb tolls d'aigua que fan que el terra estigui enfangat i massa tou com per intentar còrrer darrera Nora. En un primer moment trobem un bosc de pi blanc i poc després accedim a unes planúries d'eucaliptus gegantins, amb uns troncs que,difícilment, podem abraçar entre tots dos.

Una font pel camí
Dintra d'un Eucaliptus
I de cop i volta Nora comença a cridar: Al parque, un parque......Ooooh¡¡¡ un tubugan i un cununpio¡¡¡ (nota del autor: el nom real és tobogan i gronxador, pero tampoc li diré res per això)  com si mai a la vida haguès vist una zona de jocs. Allà hem passat una bona estona. De fet, aquestes sortides estan pensades perque ella gaudeixi de la natura i també perque jugui, no tot és caminar.

Travessant el pont del castell
Un xic petita
Un cop ha jugat amb les estructures de fusta i anat darrera de tot colom que vulguès parar per la zona hem seguit amb la pujada que ens durà, finalment, a la estació dels ferrocarrils a vapor en miniatura. Hi havia a les cotxeres dels trens uns nois que estavan arreglant una de les màquines a vapor. Nora al·lucinava amb el xiuxiueig de les ximeneies i amb el so de les rodes metàliques lliscant per les vies.

Arreglant la màquina de vapor
Andana de la estació de l'Oreneta
Fiuuu Fiuuuuuu¡¡ Tothom al tren¡¡¡