De Tossa a Lloret de Mar pel sender del Mediterrani

 Una nova etapa del GR92, més conegut com a Sender del Mediterrani. Aquesta vegada comencen a terres gironines, enllaçarem les poblacions de Tossa de Mar, amb el seu casc antic retallant el litoral marítim, i la sempre animada vil·la de Lloret de Mar.

Dades de la etapa

Distància:  13,8 km         Temps:    5 hores (parades)         Circular: NO
Alç. Màx:  172 m             Alç.Mín: 0m                               Dificultat: 1/5

   Són vora les vuit del matí quan surto de casa, fa una temperatura força agradable tenint en compte l'hora que és. Com que avuí la sortida no és circular la meva idea és deixar el cotxe a Tossa de Mar, vora el pabelló, fer la ruta amb tranquilitat i un cop arribats a Lloret agafar un bus de línea regular que em retornarà cap a l'inici.

Escultura dels Països sense nació
Pels carrers de Tossa de Mar
Iniciem el recorregut a la rotonda d'entrada a Tossa de Mar, al costat de la estació d'autobús, on està la escultura dedicada als països sense nació (i aixó no és propaganda gratuita). La temperatura és molt agradable, de seguida ens fiquem pels carrerons estrets i amb història de Tossa. En poc més de cinc minuts abandonem els carrers adoquinats del municipi per començar a trepitjar terra. El camí ara es més costarut, amb tot i aixó de seguida torna a ser més planer. En un tres i no res ja hem arribat a la Torre dels Moros. Quan agafem pel darrera la torre de guaite el paisatge és espectacular. El fet de veure pujar el sol per sobre del castell de Tossa i estendre una catifa platejada sobre un mar en calma no té preu.

Torre dels Moros
Panoràmica desde la Torre dels Moros
Un cop sortim dels voltants de la Torre continuem pel corriol cap a la carretera de Blanes a Sant Feliu, vora el camping Cala Llevado. Durant aquest tram el camí discorreix per un bosc de sureres i pi negre. Alguns dels troncs tenen unes mides espectaculars. Anem giravoltant pel camí fent petits pendents però res que no faci que l'al·ler es recuperi amb facilitat. El tram de carretera és, potser, el més pesat, pel fet que no és gaire agradable transitar acompanyats per cotxes i camions.

Entre sureres i pins
A Lloret o tornem a Tossa???
Ja hem atravessat la urbanització de la Cala Llevado i tornem a trepitjar corriols de terra, però ara el paisatge és més fresc i l'olor de pi em fa pensar en els estius passats a Platja d'Aro. Tinc la mateixa sensació. Aquest tram boscos ens condueix a la seguent urbanització, Cala Canyelles, i d'aquí al massís de les Cadiretes. Massís que no podem recorrer perque algun il·luminat a vorejat part d'aquest terreny amb una tanca metàl·lica. És per aixó que hem de continuar remontant pels carrers de la urbanització per vorejar aquest massís fins arribar a la Platja de Canyelles.

Marca de GR
Urbanització Platja Brava
Platja de Canyelles. A la dreta Es Pa de Sucre
Desde la platja de Cala Canyelles ens enfilem escales amunt per tornar als carrers de la urbanització. Les vistes desde els diferents miradors de la urbanització és impresionant, Els illots de Es Pa de Sucre i la Punta de l'Ugil i la Punta de Sa Goita sobresurten del mar desafiant les onades que esclaten amb una pluja d'escuma per sobre dels rocs. L'olor a mar em relaxa¡¡¡

Un ovellot vora el mar
No tinc paraules
Ara tornem a combinar els carrers tranquils de la urbanització amb trams de bosc sins arribar al propiament dit "camí de Ronda". Unes escales molt verticals ens condueixen al tram més conegut d'aquesta ruta un corriol empedrat amb petits ponts de pedra i mirdors cap al mar. Resseguint el camí serpentejant ens durà fins a la Cala de Sa Tortuga, entre els rocs dels Cabdells i la Punta Roja.

A contrallum
De camí a la platja dels Calafats
La Punta Roja
Un cop atravessat el túnel que passa per la Punta Roja ens arribem a la platja del Calafat i el seu castell imponent controlant la petita bahia. Un cop aquí ja estem a punt de finalitzar la sortida d'avuí. Caminem pel passeig maritim prenen el solet en tant que tirem carrer amunt fins a la central d'autobusos que ens retornarà a Tossa de mar.

Lloret de Mar
Platja del  Calafat
Un detall del Castell per sobre de la Punta Roja als peus de la Platja dels Calafats, potser un dels emblemes més coneguts de Lloret de Mar, o com a mínim, el que voldriem els senderistes, que Lloret fos conegut per això i no per l'oci nocturn i les baralles que tenen a aquest municipi durants els mesos d'estiu.http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6342518