Del Pantà de Santa Fe al Turó del Morou i l'avioneta accidentada

La sortida d'avuí ja és un clàssic en les meves sortides, bé, o com a mínim, el punt de sortida és un clàssic, l'Hotel Santa Fe, vora el pantà que porta el mateix nom. Sempre he estat atret pel turó de Morou  i per això no entenc perque he trigat tant a fer-ho, però a més a més he trobat un altre alicient, el fet de trobar les restes d'una avioneta que es va estavellar per la zona de Riells ara fa 14 anys.

Arbúcies desde l'Esquei de Morou
Dades de la sortida

Distància:    9,2km              Temps:    3h (amb parades)        Circular: SI
Alç màx:     1344m             Alç.mín:   10267m                      Dificultat: 2/3

A les vuit clavades estava al pàrquing de l'Hotel Santa Fe, el día era nuvol pero feia una temperatura molt agradable, avuí m'acompanyo a mi mateix per fer aquesta sortideta. Els primers kilómetres els faig de memória i sense gaire história arribo a la Roca de l'Elefant. No se cuantas vegades a fotografiat aquesta formació rocosa, ja m'he descomptat, però encara no sé el perquè del seu nom, no li veig cap semblança amb un paquiderm.

Hotel Santa Fe
Roc de l'elefant

Continuem corriol avall entre boscos de faigs i pins fins a creuar la petita riera del Sot dels Camps, aquí he trobat la primera novetat d'aquest tram; fins fa un any per creuar aquest petit rierol abans et possaves perdut de fang, pero ara han construit un petit pont de fusta per creuar-lo sense problemes... 

Pont sobre el rierol del Sot del Camp
 Allà, al final del corriol ja es veu la llum del sol reflexada sobre el mantell d'aigua del pantà, pero vet aquí, la meva sorpresa quan veig que el nivell de l'embassament està sota mínims, mai l'havía vist així, feia pena, molta pena. Parlant després amb la responsable de l'Oficina de Turisme de Cas Casades em va explicar que l'assecament progresiu va començar farà uns vuit mesos.

Panoràmica del llac desde la presa.
La fabriqueta per sobre del llac
La Fabriqueta ara fa un any
Un cop recuperat del shock de veure el pantà de Santa Fe d'aquesta guisa creuem la presa i agafem el camí de la dreta cap a Riells. En un principi el camí es molt planer fins arribar a la cruïlla del Turó del Morou o Riells. Agafarem el camí de la dreta per anar a buscar les restes d'una avioneta estavellada l'any 2000. El camí va fent ziga-zagues fins arribar a un mas anomenat la casa de les fonts de Corts a uns dos-cents metres trobem una AVIONETA estavellada. Les imatges són dantesques (per més info de l'accident busqueu a Google accident A-014/2000).

Casa de la Font de Corts
Sense comentaris
Detall de l'ala i la cua del MOONEY M20K

Un cop visitat el lloc de l'accident desfém part del camí fins arribar a la cruïlla abans esmentada i agafem el corriol de l'esquerra. El camí comença a pujar de forma gradual, el corriol es un dels anomenats trenca tormells. Els rocs i les pedres surtem com bolets, el camí és ombrívol i fa fresqueta. En un tres i no res arribem a la seguent fita l'empedrat de Morou, el Turó de Morou i l'Esquei de Morou.Aquest serà el cim d'aquesta sortida.

De camí al Turó
El Turó de l'Home i les Agudes desde l'Esquei de Morou
L'Ovellot a l'Esquei de Morou
Un cop hem gaudit de l'espectacle visual desde l'Esquei és hora de tornar cap a l' Hotel Santa Fe. La baixada es fa pel mig d'una fageda espectacular, amb els corriols amb un mar de fulles groguenques i arbres que semblan menjar-se les roques ígnees que forman aquest turó. Anem fent fins arribar a la escola de Natura de Can Lleonar i la casa partida. Un cop aquí agafem el cotxe i cap a casa.

La Fageda de Morou
Un mar de fulles
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6397066


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari