Per les caves de Sant Sadurní

Sant Sadurní d'Anoia, un municipi conegut i reconegut per les seves caves, un poble que fa olor a xarel·lo, merlot  i moscatell, un poble que dedica la seva festa major a la fil·loxera, en definitiva, un poble amb denominació d'origen.


Aquesta sortida ja té un parell d'anys però com que no trobava les fotos d'aquell dia no vaig crear l'entrada, o com a mínim, no estava acabada. Vam arribar una miqueta abans de dos quarts de deu a la plaça del Pont Romà, a aquestes hores hi havía poqueta gent pel carrer i la visita a les caves Blancher no començava fins a dos quarts d'onze. Així que vam aprofitar per visitar les rodalies de la plaça, fent un volt pels carrers peatonals mirant els aparadors de les botigues que encara romanien tancades.

Amb els amics devant de les caves
Pels carrers de Sant Sadurní d'Anoia
A dos quarts en punt estavem davant les portes de les caves Blancher, on fariem la primera de les visites del dia. Realment són unes caves excepcionals i molt maques. Res a veure amb les més conegudes com Freixenet però molt maques. Un dels propietaris de les caves va ser el nostre guia, era el fill dels primers propietaris, enòleg i químic, no només ens va ensenyar les parts menys conegudes de la fsbricació dels vins i caves sino que ho amenitzava amb les seves vivències dençà que era un marrec fins l'actualitat. La cloenda de la visita va ser amb una copeta de cava i uns aperitius.

Museu de les Caves Blancher
De izquierda a derecha. Jose F. Caty, Carlos, Manolo y Dulce
Després de un parell de copetes de cava i vi vam sortir al carrer, l'aire fresc em va caura com aigua de Maig, quina meravella. Una miqueta aturdit vam pujar carrer amunt per anar a buscar les caves d'una companya de feina. La Pilar Bonet és propietaria d'una petita cava. La Pilar ens espera a les portes del seu negoci. Les Caves Bonet són totalment tradicionals, practicament no hi ha maquinaria, val a dir que totes les ampolles de cava i vi han passat per les mans de la Pilar. També va ser una visita molt agradable i divertida.

Pilar ens mostra l'interior de les caves
I aixi es comprova el poso de les ampolles
Uns quants ovellots

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari