Pel voltant del Castell de Fluvià

Aprofitant que aquest cap de setmana haviem lloga una masia rural a la vora del Montseny, he aprofitat per fer una sortideta curta amb tota la canalla per anar a visitar un embassament proper al mas i també per anar a fer un volt pel Castell de Fluvià.


Encetem el cami desde la Masia, anomenada Torrent de Can Bosc. Un petit corriol surt per la dreta de la casa i puja suaument entre boscos de sureras fins arribar a un camí rural, més ample, que ve de Sant Esteve de Palautordera. No em caminat més de un kilómetre quan arribem a un llac sense nom (això crec) que fan servir la comunitat de regants de la zona per abastir d'aigua les seves terres.

El Torrent del Bosc i els seus voltants
Fem un petit saltironet per sobra de la cadena i ja estem a una de les ribes del llac. Fem una primera parada perque els més petits agafin els primers capgrosos i les petites granotes que salten pels voltants, tornem al corriol i caminem envoltant el llac fins arribar a l'extrem contrari on fem una segona parada per comprovar si els capgrossos d'aquesta riba son més grans que els altres. Els peques troban qualsevol excusa per fer una paradeta.

Llac de la comunitat de regants del  castell de Fluvià
Saltem una petita cadena i ens endinsem en un petit corriol de pi blanc i romaní. En un tres i no res arribem a la esplanada del Castell de Fluvià. Un prat d'herba ben tallada i d'un verd intens. Primer farem una visita al parc lúdic que hi ha a la entrada del recinte i després anirem a veure els animals de granja que hi han per aquí. Primer una vaca de dimensions reduides, si las comparo amb les més salvatges que aostumo a veure per les sortides pirinenques i després cavalls, ases i bocs.

Nora jugant a la zona lúdica del Castell de Fluvià
El vehicle de la Rosa dels Vents
Fem un tour interior pel castell de Fluvià, visitant l'interior de la seva porxada neo-gótica i també per la ermita del segle XII que hi ha al seu costat. Hem vist el petit llac que tenen destinat per a les proves de rem i caiac, les cavallerisses, etc. La veritat és que ha estat un passeig molt profitós.

Dades històriques.

El Castell de Fluvià és protagonista d'excepció dels fets més transcendentals de la hirtòria de Catalunya: La guerra dels Segadors. L'actuació violenta de les tropes castellanes sobre la població catalana queda exemplificada en els actes vandàlics duts a terme al castell, on va tenir lloc l'assasinat de varies persones entre les que cal destacar Antín de Fluvià-Torrelles, senyor del Castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari