Un passeig per Cardedeu: La Torrassa del Moro

 Avuí farem una escapadeta vora de casa, en principi no anava a sortir aquest cap de setmana però tenia ganes de desentumir les cames d'una setmana de feina força complicada. He anat amb la meva companya d'escapades, la Nora, a descobrir una torre de guaita entre Cardedeu i Llinars, La Torrassa del Moro.

La Torrassa del Moro
Dades de la sortida:

Distància:    3.26km      Temps:    2h30' (aturades)     Circular:    SI
Alç.màx:     467m         Alç.mín:   321m                    Dificultat:   1/5

Hem sortit de casa passats dos quarts de deu, l'inici de la sortida és vora de casa, per tant. no cal fer cap esforç extra per arribar-hi d'hora. Tocant les deu ja erem al punt de sortida. Hem encetat la travessa als peus de la esglèsia de Sant Esteve d'Alcoll, al final del carrer de Sant Joan, a la urbanització El Coll, de Llinars del Vallés.

Cruceiro i frontal de l'esglèsia
Sant Esteve d'Alcoll
El camí en els seus primers cinquanta metres s'enfila per un camú rural ample i soleiat, peró en un tres i no res trenquem cap a la dreta i agafem un corriol estret i cobert per les branques dels arbres que ens durà fent ziga-zigues fins als peus de la Torrassa del Moro. Aquest estret pas alterna la pujada per torrents d'aigua secs i petites zones totalment planes. Nora i jo ens hem entretingut per buscar pinyes amb pinyols, peró no n'hi havien. 

La meva amazona recollint pinyes
Un roc trencat, quin cop li hauran donat¡¡¡
De seguida arribem a la zona de la Torrassa, i vet aquí la meva sorpresa quan veig que, allà dalt hi havía un xiringuito...... Ha estat meravellós, és una de les meves reivindicacions de fa anys, volem servei de bar als cims de les muntanyes. Aprofitant l'avinentessa ens hem pres un cafè boníssim i unes patates fregides per la peque abans de fer la visita a la torre.

Vista aérea del xiringuito
Per la meva sorpresa es pot accedir a l'interior de la Torrasssa, va ser rehabilitada l'any 2011 i es pot accedir al seu interior i també a la seva part més alta, on trobarem un lloc magnífic on poguer gaurir d'unes vistes de 360º, veient les muntanyes de Montserrat, Sant Llorenç de Munt, els Cingles del Bertí, el Montseny, el castell de Burriac i la platja de Mataró. 

d'esquerra a dreta
Montserrat-Sant Llorenç de Munt-Cingles del Berti-Montseny
Castell de Burriac i platja de Mataró
 Una xic d'història.

A 413 metres d'alçada al turó de Can Bordoi es troba aquesta torre de guaita entre els camins de Can Coll i Can Bordoi, orientada tant al Vallés com al Maresme. Aquesta torre circular de 9.5 metres de diametre era de caire defensiu i controlava els pasos per aquests camins. És una construcció cónica amb un basament per el que descansa una construcció molt acurada de grans carreus de granit anomenats opus quadratum col·locats amb la técnica de soga y tizón, per sobre d'aquests carreus hi ha una segona fase constructiva anomenada Opus caementicium.

Entrada a la Torrassa
Interior de la Torrassa
Al terrat de la Torrassa amb el Montseny de fons

Track de la ruta.


http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6745005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari