Els Gallecs i els aiguamolls de Can Salvi

Els Gallecs és un espai rural comprés entre Mollet i Parets del Vallés, aquesta reserva té un gran interés paisatgistic ja que és de les poques zones sense urbanitzar de la comarca i poseeix un sistema d'aiguamolls estratégics per la nidificació d'aus migratories.

Panoràmica dels Gallecs
Dades de la sortida.

Distància:   7.80km             Temps:    2h30' (aturades)    Dificultat:  1/5
Alç.màx:    132m                Alç.mín:   42m                     Circular:    SI              

Com diu la sabiduria popular, després de la tempesta sempre arriba la calma, donc aixó mateix, un cop escampat el xàfec d'aquesta tarde Nora i jo hem aprofitat per apropar-nos a la veina població de Mollet del Vallés per fer una sortideta curta i molt agradable. Hem arribat al parquin del parc dels Gallecs en poc més de vint minuts i em enfilat pel dret per anar a buscar el pont que creua la AP7 i que ens durà al cor del parc.

Si papa¡¡¡ és aquí, Parc de Gallecs
Nuvols i conrreus
Quin relax¡¡¡
Un cop arribats al pont estem al punt més alt de tot el circuit, passar per sobre de camions i cotxes és una experiéncia que a Nora li ha agradat molt. A la l'altre banda del pont el camí tira pel dret en mig de conrreus de blat i figueres solitaries. Molta gent passeja aquesta hora per aquí aprofitant que la tempesta ja ha banyat la zona. En poc més de tres quilómetres arribem a la primera fita del camí, la església de Santa María de Gallecs. Primera parada per fer un glopet i menjar unes patatones¡¡¡ 

Pont peatonal sobre l'AP7
Una antena enorme desafiant els núvols
Molins de vent
Quin castell més gran¡¡¡ Anava dient Nora. Buscava la forma d'entrar per la porta principal per tal d'anar a buscar la princessa. Peró en veure que la porta no s'obria va desistir i vam decidir fer via. Ara el camí canvia radicalment, ja no son paratges agrícoles oberts, sino que ens trobem sota un mantell de plataners gegantins de troncs enormes i vorejats per la riera de Gallecs. Aqui trobem les zones d'aguait de Can Salvi. 

Santa María de Gallecs
Plataners vora la riera
Zona d'aguait als aiguamolls de Can Salvi
El camí continua serpentejant entre plataners i horts fins arribar a la vora de l'AP7  on comença a pujar fins arribar novament al pont per tornar al cotxe. 

No way over there
Track de la ruta.
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6197446

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari