Un passeig pel Delta del Llobregat i la platja del Remolar

Una sortideta molt planera i tranquila pel delta del Llobregat i la platja del Remolar visitant un dels aquifers urbans més importants d'Europa. A pocs kilómetres de Barcelona trobem aquest espai protegit amb marismes i platges gairabe desértiques.

Dades de la ruta.

Disància:   6km          Durada:  3h30'                Circular: SI
Alc.màx:     42m        Alç.mín:  nivell del mar      Dificultat: 1/5

Bassa de la Reguera Salabrosa
Avuí no hi ha molta presa per sortir, el destí, el delta del Llobregat, està a poc mes de mitja hora de casa i com que m'acompanya Nora tampoc tinc la necesitat de posar el despertador. Agafem el cotxe tocant un quart de nou i arribem al pàrquing del Delta que no són ni les deu. Encetem el camí i de seguida tombem a mà esquerra per anar a trobar la primera plataforma de guaita, anomendad de la Reguera Salabrossa. El camí està delimitat per una cordada que condueix cap a l'entarimat.

Cami cap a la plataforma
Deia que era un pingüí
La Bassa i Viladecans al fons
Desfem el camí i tornem cap al carrer asfaltat que voreja la bassa, caminem decidits entre til·lers, pins blancs i eucaliptus que fan que l'aire tingui una flaire especial. De tant en tant, arran de camí i tocant als embassaments trobem plafons de guaite per observar la fauna marina. Pel camí trobem a molta gent amb unes càmares fotogràfiques espectaculars que fan fotos als avions que s'enlairen per sobre dels nostres caps.

A veure que trobem???
L'aguait de la Vidala
En un tres i no res arribem al punt d'informació del parc, la dóna que ens aten ens dona un planell amb l'tinerari a seguir, de fet, no és gens complicat perque està molt ben senyalitzat. Travessem un pont de fusta i anem de cap a la Bassa de Remolar-Filipines. Primer anirem a l'Aguait de la Bassa dels Pollancres i després a l'Aguait de la Maresma. Dintre de la sala d'aguait hi ha un silenci sepulcral només trencat pels disparadors de les Rèflex. 

Una Garceta Comuna
Bassa dels Polancres
Nora, la petita ornitóloga
Desfem el camí i tornem cap al punt d'informació. Després d'omplir un questionari agafem un camí entre pins que transcorre entre la riera de Riera de Sant Climent i una pineda molt extensa. En un momentet ja veiem la última de les torres de guaita, l'anomenada del Francès, que ens deixa una panoràmica de la platja del Remolar i les seves dunes excelsa.

La Riera de Sant Climent
Platja del Remolar i aiguabarreig de la Riera
Las torre del Francès
Un cop instal·lats a la platja fem un canvi de vestuari, fora roba de caminar i benvingut el banyador i la crema solar...... A l'AIGUA¡¡¡

Que m'agafa la onada
Mar i cel
Track de la ruta.
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7126646

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari