Delta del Llobregat (III): El camí dels Carrabiners

Aquí encetem la trilogía amb la temàtica Delta del Llobregat. Avuí farem una ruta molt senzilla d'uns sis kilómetres (anada i tornada) que uneix l'aparcament de la Bunyola amb la antiga caserna dels Carrabiners.

Dades de la sortida.

Distància:    9.2km      Temps:    3h30' (aturades)       Circular:    SI
Alç.màx:     7m           Alç.mín:   nivell mar                Dificultat:   1/5

Són tocant les nou del matí quan surto de casa. Primer farem una aturada a Bcn per recollir als meus pares que també s'han apuntat a aquesta sortideta, amb la promesa que la finalitzarem a la platja del Prat. Són bem bé dos quarts de deu quan arribem al pàrquing de la Bunyola, inici de la sortida.

Entrada a l'Espai Naturl del Delta del Llobregat
L'Ovellot i un petit xai culé
Igual que en les edicions anteriors el trajecte no té cap mena de secret ni cap la possibilitat de perdre's, d'una banda, la esquerra, cauries a un petit canal d'aigua, si vas cap a la dreta et menjaries un tancat de ferro de dos metres d'alçada i un bon grapat de poniols i joncs. És d'horeta i el sol ja comença a apretar. 

Un canal amb dos ànecs
I tortugues com las del iaio Pepe¡¡¡
En un momentet ja hem arribat al mirador de Can Tet, el prat humit està sec i les ovelles i xais estan pasturant al bell mig del prat. Una manera molt ecològica i natural de conservació del llit dels prats humits i preparar-los per l'arribada de la tardor. Una miqueta més enllà Nora ja divisa el "castell" de fusta, la torre de guaita de la Bunyola. Les vistes sobre la platja de Ca l'Arana i la platja dels Carrabiners és molt agradable. 

Nora i el iaio Pepe al mirador de la Bunyola
Platja dels Carabiners plena de gavines
Platja dels Carabiners i Bassa de la Magarola
Desfem part del camí i agafem un pont a ma esquerra que ens conduirà primer a la Caserna dels Carrabiners i més endavant al Mirador del Semafor, ja als límits del Parc. El camí continua sent ample, pero els joncs i els canyars han donat pas a plantes menys grans i matolls més abundants. L'aire aquí és més fresc que camí endins. De seguida arribem a la antiga caserna dels Carrabiners. 

Ala est de l'edifici dels Carrabiners
Una figuera al pati.....
Els primers edificis de la Caserna datan del 1844, la seva construcció va ser promoguda pel Cos Reial de Carrabiners per reprimir el contraban de tabac i vigilar les costes. Durant el cop d'estat del 1936, els Carrabiners es van mantenir fidels a la República, fet que va precipitar-ne la seva dissolució en acabar la guerra Civil.

El iaio Pepe Carrabiner amb la tinent Nora
Cap aqui iaia, per aquí sortim¡¡¡
Creuem un altre tros de platja amb vegetació molt abundant i ja podem veure al final el Mirador del Semàfor, un altre dels edificis emblem'atics d'aquesta zona. Data de l'any 1887 i va ser construit per regular el transit marítim i evitar accidents amb els bancals sorrencs d'aquestes platges. En cas de problemes o accidents avisaven al Castell de Montjuic que eran els responsables dels guaites. 

L'accés al Mirador del Semàfor
Mirador del Semàfor
Sembla d'una pel·licula de Terror
Un cop entrem a l'edifici i sortim per la banda de la platja les vistes són meravelloses. Una platja verge, desèrtica, les onades trencant a pocs metres de l'edifici i només el soroll del vent arrossegant sorra i pedretes d'una banda a un altre. 

Sortint de l'edifici del Semàfor
Desde la passarel·la de fusta.
Ara desfem tot el camí recorregut per arribar novament al pàrquing de la Bunyola on agafarem el cotxe i marxarem a la platja del Prat. Aquí penjo un video de pocs segons amb les vistes que hem pogut gaudir en aquest dia des del Mirador del Semàfor. 


Track de la ruta.
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7362852

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari