Parc de l'Hostal del Fum - El tren de Palau

Entre pins, alzines i pollancres i envoltats de l'aroma del romani trobem un parc amb petits rierols i estanys i camins per fer a la fresca i disfrutar d'un agradable passeig en tren a Palau de Plegamans. Aquest trenet fa un recorregut de uns tres kilómetres i tenint en compte les seves característiques i l'amplada de la vía se'l considera el tren de més llarg recorregut de tota Europa.

La proximitat amb el punt d'inici de la sortida i el fet que caminar no caminarem gaire fa que ens prenguem amb molta calma el sortir de casa. Són vora dos quarts de deu quan arribem a la entrada del parc després de uns vint minuts de cotxe.

Planell del parc
Panoràmica del parc
Fent camí
La passejada discorra per camins ben marcats i vorejats per pins i petits boscos de pollancres. La temperatura és molt agradabe i fa goig anar caminant olorant l'intens aroma de romaní i farigola. Pel camí trobem algunes escultures molt curioses. Anem fent ziga-zagues pel camí saltant per sobre de les vies sabent que a aquesta hora encara no ha entrat en funcionament el servei del Tren de Palau.

Crec que ja ariba el tren¡¡¡
Un moai al Vallés???
De sobte ens trobem amb un petit mirador des d'on podem veure una escultura dedicada a les víctimes del terrorisme; de l'altre banda del mirador uns desmais deixan entreveure el petit rierol de Caldes. A la part més occidental del parc atravessem aquesta riera dos o tres vegades. 

Escultura per les víctimes del terrorisme
Rierol de Caldes
Un cop passada aqusta zona més romàntica cambien totalment de paisatge i tornem a les planúries de gespa i herbes aromàtiques. Ponts de ferro com els del Far West travessen rieres i rierols per fer que el ferrocaril passi pel parc. 

Pont metàl·lic sobre la riera de Caldes
Cap a cels més oberts
Ara ja tornem cap al punt d'inici de la sortida per anar cap al vessant més oriental del parc, ja arriba l'hora d'anar a buscar la fita més important del matí: el tren de Palau. Abans, però, donem de menjar al gran crocodil de pedra de la entrada i travessem el pinar abans d'arribar a la parada del tren.

un crocodil de pedra menja.....pedretes???
Abaixador de Can Boada: sortida del tren
Can Boada-Enllaç
La terminal dels trens i els seus hangars són dignes de veure. El fet que aquests amics dels ferrocarrils tinguin muntat aquest espai pels menuts és, simplement, meravellós. Nora al·lucinava amb les màquines, amb el soroll de les calderes de vapor, amb el xiuxiueig dels canalons...
Can Boadella-Enllaç
Nora al treeeeen¡¡¡
Que sortim¡¡¡
El trajecte amb tren és molt divertit, té una durada d'aproximadament 18 minuts i recorra un trajecte total de més o menys tres kilómetres amb cent metres. Xiulant, passant per túnels, ponts metàl·lics, boscos de pins i planuries de matolls. Aquí deixo el video de part del trajecte.track de la ruta:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7277992

track de la ruta amb tren:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7278426

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari