De Drie Fonteine und vallei van den Tangebeek (Bélgica)

De Drie Fonteine és un parc que es troba dintre del municipi de Vilvoorde, amb construccions de caracteristiques angleses i jardins francesos, aquest complex es converteix en l'inici d'una ruta que, durant 40 kilómetres, segueix el curs del Zeene, un canal que pertany a l'antic Canal navegable de Brugge (Brujas).

Aquesta vegada no anava gaire preparat, ja que tot el material de muntanya el vaig deixar a casa. Peró la veritat es que la sortida tampoco era gaire complicada.

Dades de la sortida.
Distància:    5km         Temps:      2h30'   (aturades)       Circular:     SI
Alç.màx:     32m         Alc.mín:     nivell del mar              Dificultat:   1/5

Panoràmica de Drie Fonteine
Son vora les deu del matí quan sortim de casa de la meva avia, a Vilvoorde, per anar al conegut com a Domain de Drie Fonteine. D'aquí surt una ruta que durant quaranta kilómetres serpenteja vora un canal anomenat De Zeene que ens conduiria fins al mar passant per Brugge. 

Nora a l'entrada del parc
Pals indicadors pels camins entre burgs
Agafant les tonalitats del bosc
Creuem diversos camins, uns pensats per anar amb bicicleta i d'altres per anar a peu. El bosc és humit, frondós i molt, molt verd. Tinc el record d'agafar aire i sentir l'olor a terra humida als pulmons. En tant que anem caminant passem per un terra adoquinat, part encara d'una vía romana que unia Lutetia amb Gaelica. De mica en mica el camí es torna més ampla i dona lloc a un lloc espectacular, una edificació d'estil anglosaxó bordejat per jardins afrancessats. La barreja és impresionant. 

Palauet de Drie Fonteinen
Maco ehhh???
Ara el camí torna a cobrir-se per deixar pas a banda i banda del camí el que fa molts segles va ser part de l'anomenada Selva Negra, desmais, falgueres de fulles enormes i avets, omplen de foscor i humitat l'ambient donant-li un cert aire màgic i misterios. Em venen al cap les històries de bandades de llops que atacaven ramats, de bruixes i druides amagats sota el mantell verdos.... Fins que, de sobte, una gran clariana s'obre devant nostre i veiem un antic mas o casa pairal d'aquesta zona. 

Panoràmica del conjunt de cases de Ransbeek-Heembeek
Casa de Heembeek
Un cop sortits em visitat el conjunt edificat el corriol es fa més estret, ara les ortigues creixen per tot arreu i fa perillós, o com a mínim arriscat sortir-se del camí traçat. La humitat també és més palesa ja que anem caminant vora un rierol d'aigues verdes que sembla empassar-se les branques dels arbres que en ell han caigut. 

Creuant el rierol sota una pluja finísima
Bosc de la Selva Negra
Cada cop la pluja es fa més intensa, l'estiu belga no és gaire bo, màximes de 15 graus i un plugim que mica en mica et deixa ben mullat peró sense adonarte. Anem a buscar un magnific llac natural on hi han gran quantitat d'ànecs i tortugues. Un cop arrivats aquí la pluja fina passa a ser tempesta i trobem aixopluc sota una antigua quadra per a cavalls, esperant que l'aigua ens doni treva i sortir corrents per agafar el cotxe.

campinya belga
Tangebeek