Diada de Catalunya: fent història.....novament


Avuí és un gran dia, avuí serà la tercera vegade que els catalans i les catalanes surtim al carrer reivindicant la festa de tots nosaltres i la possibilitat de poder escollir lliure i democràticament si volem continuar o no annexionats a Espanya. Avuí és la Diada Nacional de Catalunya.

He trigat bem bé una setmana i mitja per enllestir aquesta entrada. No volia barrejar esport i natura amb política i ideología... però, que collons¡¡¡ El blog és meu i faig constar el que m'agrada, per tant, Endevant. El títol de la entrada ja dóna una idea prou clara i nítida de la meva orientació ideológica i, evidentment, la cueta de "novament" és per fer callar algunes boques que deien que la manifestació multitudinaria del 2012 no va ser un "calentón de verano".

Tram 60: Passeig de Gràcia-Gran Via
Va esser un dia rodó, pel matí varem assistir la meva peque i jo a la trobada que feia l'ANC de Canovelles al municipi, quin goig veure tanta estelada i senyera, La trobada es va completar amb ballada de gitanes, bastoners i els preferits de la meva filla, els Gegants, encara que ella va trobar a faltar en Piles, el gegant perroflauta, com diu ella. Poc després vam encetar l'ofrena floral sota el parc de l'ajuntament i varem sentir un camí de paraules, un recull de poesies de diferents autors catalans.

Nora amb els gegants
Després de dinar un bon entrecot amb patates fregides, un cafetó i un geladet vam agafar el tren de la R3 direcció Barcelona. Vam baixar a Arc de Trionf per veure les paradetes. Era impresionant la gentada que hi havia, gent gran, joves, colles d'amics i la canalla corrent, rient i gaudint d'una diada espectacular. Jo buscava l'ambient de crsipació que deia la Camacho que hi havia arreu de Barcelona però que crec que va marxar de copes amb algún amic perque no lavaig veure enlloc, tot era divertiment i RAUXA¡¡¡

Nora a l'Arc de Triomf
Després vam anar cap al lloc de la "V" que ens pertocava, tot el carrer Aussias March fins a plaça Catalunya i despres pujant pel Passeig de Gràcia fins a la Gran Via. I si a l'Arc era tot rauxa aquí ja ho podriam considerar com follia. Quina bogeria¡¡¡ I a les 17:14 tothom al crit d'Independència feia volar les mans enlaire. Castellers, grups de percussió i festa, molta festa. 

L'Ovellot al bell mig del guirigall
No cal comentar res. oi???
Nora amb els Castellers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari