CIB 2014 (Dia 1): Un tour per Collserola


La Caminada Internacional de Barcelona és una prova esportiva sense ànim de ser competitiva que es desemvolupa durant tot un cap de setmana a Barcelona.


Dades de la sortida.
Distància:   32.31km          Durada:   6h30'   (aturades)       Circular:    SI
Alç.màx:   494m                Alç.mín:  52m                           Dificultat:  3/5

La sortida de Disabte recorre el Parc Natural de Collserola així com un traçat urbà que ens durà pels carrers de Barcelona, més concretament pels barris d'Horta i la Trinitat, Aquest últim serà el punt d'inici i final d'aquesta primera etapa de trenta kilómetres.

Camins de Collserola
A dos quarts de set com un clau he arribat a la sortida de la prova. El complex esportiu de la Trinitat Vella estava engalanat per l'ocasió, el problema era que vaig arribar tan d'hora que vaig trobar-me amb els membres de l'organització acabant de col.locar els darrers detalls. Aixó si, en poc més de cinc minuts el pavelló es va quedar curt per tota la gent que hi havia, de Taiwan, Estats Units, Australia, militars francesos i alemanys, varies agrupacions holandeses i algun personatge nacional fàcilment identificable.

Acreditació, planols i llibret informatiu
Zona d'inscripcions, bar i mechandising
A les set com un clau un membre del CIB ens va col.locar a la sortida depenent de la distancia que voliem fer, 30km (fletxa vermella) 20km (fleta blava) i 10km (verda) i tot d'una la gent comença a caminar. Encara és fosc quan arribem a fer el primer lloc d'interés de la sortida, el Mirador de Torre Baro. La imatge d'una Barcelona que obre el día és meravellosa. 

Desperta Barcelona
Torre Baró
Ara je ens endinsem per pista forestal ample i molt tranquila, el dia encara no s'ha aixecat quan anem marxant cap el coll de la Ventosa, veritablement fa honor al seu nom, quin fresquet més agradable. Un cop al coll el camí esdevé corriol i anem avançant en fila de a un fins arribar a en Coll d'en Fotja. On tenim el primer avituallament. Una barreta de muesli amb xocolata i una bossa de fruits secs.... Un cop passat aquest punt ens dividim, Els que fem 30km anem cap a la dreta per anar direcció sant Iscle de les Feixes i Can Catà. Els altres tiran pel dret per anar a Sant Medir. 

Fites al Coll de la Ventosa
Avituallament del Coll de la Fotja

Ara el camí torna a ser ample i fem una baixada de molts kilómetres.... tot aixó que baixem tard o d'hora l'haurem de pujar... en fi, és el que he escollit.  El sol és deixa veure per estones, la ventatge d'aquest camí és que està molt atapeit pels arbres i manté un ambient força fresquet, de tant en tant un cop d'aire fa que la rossada dels arbres caigui com si fos una pluja fina i molt agraide. De seguida arribem a Sant Iscle de les Feixes i poc més endavant a Can Catà. Aquí hem de fer cura de no topar-nos amb els bikers que baixen cagant llets pels corriols.

Cu Cut¡¡¡ Ja sóc aquí
Obvi, no???
I com be hem dit abans tot el que baixa acaba pujant, de moment la pujadeta fins a Can Coll es pot fer sense massa problemes, ara be, un cop passats l'antiga fàbrica de totxanes la cosa cambia i força. Però no tot son inconvenients, en aquest tram vaig coincidir amb dos nois fins al final de la ruta. Bona gent. Com a destacable en aquest tram va ser la troballa d'un cau de senglars vora la riera de Sant Medir, el restaurant de Can Borrell i finalment l'ermita de Sant Medir.  

Aprofitant el temps per fer un cistellet de rovellons
Fabrica de totxanes dels Codonyers
El camí cap a la ermita es fresat i és un bon escalfament pel que vindrà més endevant. La plaça de l'ermita és un xup-xup de ciclistes, caminants, boletaires i tafaners que omplen el petit recinte de seguida. Ja feia temps que no havia de fer cua per fer una foto. Vam seure d'esquenes a la capella tot mirant la petita baixadeta que ens duria fins l'inici de la pujada o el principi del fi...... 

Ermita de Sant Medir
Ara la cosa tira de valent, Només són cinc kilómetres per arribar a Cal Borni, un replà vora la carretera de Sant Cugat a un kilómetre del Tibidabo, pero és fa pesat i dur, i a sobre, comença a apretar de valent la caloreta. A més el corriol és tan estret que per passar un de nosaltres i un ciclista de cara es fa complicat. Però finalment, amb més suor del que em pensaba em fet cim..... Cal Borni és meu i el proper avituallament vora el tibidabo està a pocs metres. 

Pla de Cal Borni
Aquí hem fet parada
Hi havien  moltíssims taiwanesos
Ara si que el camí fa baixadeta, en un principi, a la falda del Tibidabo baixa molt be, les vistes són espectaculars, la boira del matí ja s'ha aixecat i ja es veu l' skiline de Barcelona. Però, de cop i volta, el terra sorrenc es transforma en asfalt i aquest ja no ens deixarà fins a l'arribada a la Trinitat Vella. El camí es torna planer novament vora l'Hospital Quirón. 

Pel carrer Garriguella
Baixem a Barcelona
Ara si que ja les cames comencen a fere figa, L'asfalt de la Ronda de Dalt i el fet d'aturar-te als semafors quan portes l'inercia de caminar durant 26 km és fa un xic "durillo". Passem vora la Vall d'Hebrón, els camps del Martí Codolar (on jo jugava de petit), la zona dels Mistos de la Barcelona Olímpica, la Plaza Karl Marx, la antiga masia de la Guinaueta i aixi fins arribar novament al pavelló de la Trinitat Vella........ DEMÀ MÉS¡¡¡¡ si és que no aprenem.... 

Els Mistos i Martí Codolar
Parc Tecnológic de Barcelona Activa (Plaça de Ca N'Enseya)
La Masia de la Guinegueta

Track de la ruta
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7987430

Plano de la ruta (CIB2014)