XVII Marxa de Canovelles

Una nova edició de la marxa popular del meu poble. Repetim el trajecte realitzat fa un any en el que es van modificar les distàncies per passar de dos rutes de 8 i 10 kilómetres a dues de 10 i 14. Aquest any potser ha estat el més auster en quant a obsequis però potser un dels anys amb més participació.
Donat que la explicació de la ruta és exactament igual que la de l'any anterior no faré cap menció a com és el trajecte.

Plaça de l'ajuntament minuts abans de començar
Són vora dos quarts de nou quan surto de casa. L'inici de la marxa és a les nou i el camí fins allà és d'uns cinc minutets a peu, per tant, no hi ha gaire presa. Faig una primera aturada al primer "avituallament", el Bar Baena, situat a la avinguda de Canovelles, faig un café tranquil i dono un cop d'ull a la prensa esportiva. Un cop a la plaça de l'ajuntament faig una batuda ràpida per trobar-me amb els coneguts del poble i xerrem un xic abans de marxar.

Rotonda sota la C17 direcció Bigues
Una marea humana comença a caminar, al principi en plan mandonguilla, tots apilotonats i sense gaire espai per caminar, pero un cop passem devant de Sant Felix i encetem el carrer de Can Duran la mandonguilla es converteic en una serp ja que la rampa comença a fer el primer cribatge. Un cop hem passat la rotonda de la C17 entrem per fi a camins de bosc i planuries de conreu, aquí trobem el primer dels tres avituallaments. Aquesta serà la tónica fins al polígon de Montguit on tornem a trepitjar asfalt. 
Camins de roures i encines
Un cop arribats a l'avituallament del polígón del Perí Mas Dorca ens pasegem per la part més nova d'aquesta zona industrial, naus imponents envoltades de rouredes i plataners. Ara tornem a trepitjar terra humít, Camps de cultiu, rouredes i un grapat d'homes de camp que no entenen de festius ni marxes populars, la seva feina és la terra i aquesta s'ha de treballar quan toca. La propera fita és la Finca. 

Camps de Sanahüja
Bucólic
Ara el camí es planer i anem a bon ritme, la temperatura es primaveral i el sol comença a fer de les seves, Sembla mentida que siguem a 2 de Novembre i el termómetre em marqui 19 graus a les onze i mitja del matí. Creuem la BV-1439, on en Ramon, policia municipal del poble regula el transit per que cap camió o tractor ens passi per sobre i enfilem per un cami vorejat de xipresos enormes que ens duen a la Finca i de retruc al tercer avituallament. 

De camí a la Finca
Aixó s'acaba, des d'aquí hi han poc més de tres kilómetres per arribar novament a la plaça de l'ajuntament. Sembla mentida però ho he aconseguit, bem be fins arribar als límits del municipi camino sol, en silenci.... Només queda la pujadeta de Can Duran i ja hi som, un any més fent poble. Ara toca fer temps per tornar a començar. 

Pels voltants de la Finca
Track de la ruta.
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8166973