Mercat Medieval de Vic 2014

De los sos oios tan fuerte mientre lorando
Tornaua la cabeça e estaua los catando:
Vio puertas abiertas e vços sin cannados
Alcadaras uazias sim pielles e sim mantos
                           
                                         Cantar del Mio Cid

Amb aquesta idea començo a preparar la sortida d'avuí Dissabte. Fa un dia magnific, uns vuit graus i sol, meravellós per a caminar, però avuí no serà ni mar ni muntanya, avuí anem a Vic, però al Vich del segle XI, amb els seus carrers plens de Cavallers i donzelles, joglars i guerrers i ordes ingents de persones que volen gaudir d'un dels mercats medievals més grans de Catalunya.

A un quart de deu ja som a la estació de tren de Granollers-Canovelles per agafar el Rodalies (R3) que ens durà a nosaltres i un centenar de persones a Vic. No triguem més de trenta-cinc minuts en arribar i ja a la sortida de la estació ens adonem que serà un mercat multitudinari. La temperatura és de set graus però no fa gens de fred. Les nostres primeres passes per Vic ens encaminen cap a la Plaça Major tot seguint el mercat setmanal que es fa els Dissabtes. Però en poc més de cinc minuts ja estem a l'epicentre medieval.

L'olivera dels bons desitjos¡
Enfilem carrer avall, cap a la plaça de Sant Felip i el carrer dels corretgers i de seguida arribem a la Rambla del Passeig o Rambla del Carmen on un bon grup de paradetes donen color i aroma al carrer, ens trobem de tot, bodegues, forners, plantes per a fer infusions, treball de fusta, cansaladers i molta, molta gent passejant rambla avall. 

Paradetes de productes artesants
Ara anem a buscar la Plaça de Santa Eulalia, on han instal.lat el zoco àrab i també és el punt de partida de la passejada amb burros autóctons de Catalunya. Feia goig veure la cara dels més menuts a sobre dels guarans, val a dir que els animals tenien un aspecte impecable, ben nets i ben raspallats i aparentment molt dócils. Aquí també hi havia el parc d'atraccions medievals. Un carrousel que girava fent servir una manivela, un vaixell pirata empaitat per des joglars, el carretó de les titelles i un circuit per a cavallers. 

Nora muntant a Groc 
Selfie amb el ruc Patllarí
Ara marxem a la riva del riu i el pont romà, on trobarem l'espectacle de les aus rapinyaires, l'assetjament a un castell i el tir amb arc, a més a més de la zona dels oficis. En aquest punt hi anavem acompanyats per un grup de música medieval que fein bufar els flaviols i les gralles amb força, per sobre dels timbalers. Hem dinat a un lloc privilegiat, una taula vora el riu devant de l'espectacle del setge al castell i a dos passes de les aus. Tot plegat meravellós. Aixó si, dos butifarres, patates fregides i quatre croquetes de carn d'olla......18 eurazos¡¡¡ aixó si, estava boníssim i les vistes be ho valien. 

Activitats vora el riu
Després de dinar i amb la panxa ben tipa hem creuat el pont romanic fins a la Plaça de Santa Isabel i la rambla del Bisbat. Més paradetes de productes naturals s'arrengleraven un al costat de l'altre. L'aire feia olor a incens i xai a la brasa. En tombar cap a la catedral Nora es va quedar paradísima, el mateix Cavaller Sant Jordi estava allà, amb el seu ajudant. Capa vermella, cota de malla ben lluent i un casc disposat a la cadera...... Nora alucinava. 

El Cavaller de Sant Jordi, Nora, l'Ovellot i el lloctinent