Quan la muntanya es converteix en una trampa.

El municipi de Montagut i Oix és el més septentrional i montanyós de la comarca de la Garrotxa, una vil.la idílica vorejada pel riu Fluvià i diverses rieres com la d'Oix, Escaldes  i Sant Aniol. Aquesta zona és un reclam pels senderistes, no només pels que gaudeixen de la natura fent pujades cap al Bassegoda 1373) o el Comanegra (1558m) sinó també pels senderistes de caire més cultural que volen visitar les més de 30 ermites romàniques i castells medievals que hi han per les contrades.

Montagut
El problema rau en el fet que la combianció d'inestabililitat climatológica, muntanya i poca conciència del perill no són aspectes barrejables i la suma d'aquestes tres premises no acostuma a tenir un resultat positiu. Aquesta setmana, com ja sabeu, hem patit una llevantada important, amb precipitacions increibles i acumulació de bancs de boira de llarga durada. Aquesta barreja d'elements naturals s'ha endut pel devant la vida d'una companya senderista de vint anyets. 

El riu Ter al seu pas per Torelló durant la Llevantada
La noia havía sortit amb un company de feina i les seves dos filles menors d'edat a fer una excursió per la zona quan en intentar travessar un rierol la força de l'aigua l'ha dut camí avall.Les altres tres persones van aconseguir sortir de l'aigua però ella es va aneguar. Aquest xic d'irresponsabilitat, tart o d'hora, s'acaba pagant i aquesta vegada s'ha llevat la vida d'una jove. La muntanya és embruixadora, caminar vora rius, pous, penyassegats és un plaer pels sentits. Però aquesta meravella pot ser mortal quan no hi poses una miqueta de seny i sentit comú. Amb tot i això, descansa en pau, jove companya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari