Visit Barcelona: Maremagnum, Aquari i Mirador de Colom

La ciutat de Barcelona ofereix a tothom la posibilitat de coneixer de prop les seves singularitats i aquells indrets que s'han convertit d'una manera o d'un altre com a icones de la ciutat comtal. Barcelona és arquitectura, és cultura però també és un grapat de llocs amagats que estan esperant a èsser coneguts.

Amb aquesta ideia neix la etiqueta visit Barcelona, per aglutinar en diverses entrades els llocs més emblemàtics com aquells no tan coneguts. Visitarem parcs, museus, exposicions i participarem en festes i aplecs populars que també demandan ser coneguts.

Aquest cop farem la visita al Maremagnum i la Marina de Barcelona, fent una visita al més il·lustre dels nostres aventurers, en Cristòfol Colom, i fent una visita a l'aquari més imponent del Mediterrani, l'aquarium de Barcelona.

El Port Vell amb el monument a Colom i el Maremagnun al fons
Diumenge 15 de Febrer és una bona data per visitar el port vell, l'endemà del Carnestoltes la gent està més mandrosa i és fàcil que no trobem gaire gent al recinte del Maremagnum. Vora dos quarts de deu deixem el cotxe al pàrquin del port vell, tot just passada la rotonda de Colom. La brisa és fresca i fa olor a mar... 

El Port Vell desde el Moll de la Fusta
La Gamba de Mariscal o Gambrinus
Anem caminant pel Moll de la Fusta direcció Pla de Palau per agafar l'últim pont que creua la Ronda Litoral vers el Maremagnum, passegem sota les pèrgoles de fusta i anem a buscar la Gamba d'en Mariscal, també coneguda com a Gambrinus, encara que, de fet, no és una gamba, sinó un escamarlà, construida l'any 1989 per donar una imatge moderna al Moll de la fusta dissenyat per l'arquitecte Alfred Arribas. Creuem el petit pont vermell i anem cap al centre comercial. Ja som a l'Aquarium de Barcelona. Encetem la visita veient els aquaris tropicals, amb especies de mides descomunals. 

Aquaris tropicals
Nora es queda impresionada amb la mida de la boca i les dents d'un suposat Megalodón, però encara es sorpren més en veure els personatges d'una de les seves pel·lícules preferides, Buscando a Nemo, El fet de veure en presona els peixos payaso (Nemo i Marlin) el Cirurgia Paleta(Dori), les meduses, la tortuga marina (Crash) i el tauró toro l'ha ben impresionat. Arribem a la part més impresionant de l'aquarium, l'entrada a la gran piscina dels taurons. 

Quina por mareta¡¡¡

En sortir del túnel dels taurons pugem les escales i anem a la zona de descoberta anomenada Explora. Aquí ens ho hem passat en gran passant sota salts d'aigua, enmig de zones humides mediterrànies, entrant a la panxa d'una balena per veure meduses, Ens hem divertit amb els pingüins i em flipat amb els peixos de l'Amazònia, pels colors, pel tamany i per la voracitat. 

Drac de Mar gegant
La Zona explora
Abandonem la zona del Maremagnum per la banda contraria, és a dir, per l'inici del Moll de la Fusta, tot a tocar del monument a Colom i el seu mirador privilegiat. Travessem el pont de fusta que ens separa de Barcelona. La gent s'acosta als marges del pont per veure les gavines i els vaixells del port. Nosaltres anem fent via cap a Colom, el nostre destí es troba a uns 60 metres d'alçada. 

El Wall Trade Center al fons amb la Torre del Telefèric
Escultures marines
Ja hi som, creuem el carrer vers la estatua de Colom, ara, gairabé tocant les onze i mitja, les Rambles ja venen carregades de turistes. Tot i aixó, la entrada al recinte de Colom per anar a buscar l'ascensor és buit. No m'esperava pas l'interior d'aquesta manera, sincerament, és sublim. Agafem l'ascensor i.....oooops, en un momentet ja som dalt de tot, amb Barcelona sota els peus. 

Mol de la Fusta i Maremagnum
Ramblas
El Mirador de Colom
La sortida d'avuí toca a la seva fi, pero no podem marxar sense tornar al Moll de la Fusta i veure la Nao Victoria, el primer navio que va protagonitzar la primera volta al món entre els anys 1519 i 1522. Va ser la Nao amb la que Juan Sebastián Elcano va tornar a Sevilla després de recorrer tres oceans, la costa sudamericana de l'Atlàntic fins trobar l'estret de Magallanes. No ens ho podiem perdre. 

Nao Victoria 

Una petita pirata


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari