De S'Agaró a la platja de Sa Conca

Una matinal pel S'Agaró, una entitat propia asociada al municipi empordanés de Castell-Platja d'Aro, comprés entre la Platja de Sant Pol i la Platja de Sa Conca. Aquest tram del GR92 de poc més de dos kilómetres va ser edificat amb un estil noucentista de principis del segle XX.

Arribem a S'Agaró vora tres quarts d'onze, deixem el cotxe a la Avinguda de Jaume I, carrer amb aparcament en batería i paral·lel al passeig de Sant Pol, que ens durà cap a l'inici de la ruta. Avuí m'acompanya tota la familia. Pasem devant de la Taverna del Mar i les seves casetes de colors i prenem el carrer Josep Ensesa. que ja forma part del GR92.

Trasters de platja de Sant Pol
Entrada a la Taverna del Mar
Aquest camí sorrenc i esglaonat ens durà cap al Mirador de la Cala del Barco, on gaudirem de la visió de tota la bahía del S'Agaró, desde la platja de Sant Pol fins a la Cala Maset i la Punta del Molar, pas previ per arribar a Sant Feliu de  Guixols. També gaudirem de la visió de la Punta d'en Pau, un illot amb esquerdes de mar plenes d'eriçons en un mar blau turquesa i colonies de gavines i cormorans entre els seus pins. 

Punta d'en Pau
El camí continua planer i amb trams cada cop més màgics. Fins a la Punta de la Cala Pedrosa passem pels voltants de l'Hostal de la Gavina, l'únic Resort de Gran Luxe de tota Catalunya. A principis dels anys 20, Josep Ensesa, un empresari gironí va persuadir al seu pare per comprar les terres que anaven de la platja de Sant Pol i la platja de Sa Conca. Van construir la primera casa, coneguda com a Senya Blanca el 1922 i l'Hostal de la Gaviva va ser construida 10 anys més tard. Els Ensesa eren defensors de la arquitectura catalana tradicional i van difondre el seu estil per tot S'Agaró. 

Hostal de la Gavina

Per sota dels porxos
De seguida arribem a la Punta de la Cala Pedrosa i també a la Cala que duu el mateix nom. Aquí també tenim una vista idilica d'aquest paratge i de la torre arrodonida que ens trobarem més endevant a la Plaça del Mirador, sobre els Esculls de la Font. En aquest tram també trobem magnifiques edificacions. 

Panoràmica de la Cala Pedrosa i el Mirador 

Cala Pedrosa i la Plaça del Mirador
L'arribada a la Plaça del Mirador no deixa indiferent a ningú, un espai ample, serio, estilitzat, net, sense cap més ornament que una glorieta que cau al mar, Sota la glorieta els Esculls de la Font, a l'horitzó només el mar. 

Plaça del Mirador (vessant muntanya)
Plaça del Mirador (vessant mar)
L'Ovellot al Mirador
Passem la Cala de Vaques i anem tirant cap a l'Esquerda dels Llobarros, porta d'entrada a la Platja de Sa Conca i punt i final de la nostra sortida d'avuí. Aprofitem aquest raconet tocat per la tramuntana per fer uns glops d'aigua i fer la foto de grup amb la platja a les nostres esquenes. 

Cala de Vaques
L'Esquerda dels Llobarros i la platja de Sa Conca
Desfem el camí i tornem a S'Agaró a passar un matí de platja, aigua i sol, i com no, un bon àpat a un restaurant de la Avinguda de Sant Pol anomenat Villa Laura....... 

A dinaaaaaar¡