En kayac per l'embassament de Sau

Osona enamora¡ No només és una afirmació, en aquest cas, és una veritat impepinable. Aquest cop anem a coneixer el pantà de Sau de primera mà. Anem a fer un tomb en kayac per la riba i fins la cúpula de la ermita de Sant Romà de Sau.

Fa un día espectacular. A dos quarts de nou el mercuri ja arriba als 29 graus. Tinc la esperança que en arribar vora Vilanova de Sau i el seu Club Nautic la temperatura minvi una miqueta o bé que es mantingui al voltant dels trenta graus. En poc més de cinquanta minuts arribem al Club Nautic Vic-Sau a un parell de kilómetres de l'Hotel La Riba a la N-141D.

Pantà de Sau des del Club Nautic
En arribar, l'Alex, el noi que se'n fa càrrec del lloguer dels caiacs ens prepara el material, ens busca les ermilles de la talla correcta i ens diposita el caiac al marge del pantà. Abans de començar a remar fem un parell de fotos del lloc on som i del lloc on volem anar.

La cúpula de l'església de Sant Romà de Sau
Els cingles del Tavertet
Un cop bes equipats i amb els peus atemperats a l'aigua ens pujem al caiac, Nora, per una questió de pes, al davant i jo que sóc la tracció animal al darrera. Per aquesta travessa hem fet servir un caiac doble autobuidable, una embarcació molt estable i fàcil de governar per neófits com jo. De seguida posem metres pel davant i ens endinsem al pantà.

Nora, la gran pirata
Ja queda menys per arribar-hi
En poc més de trenta minuts i amb la corrent fluvial en contra arribem a la cúpula de Sant Romà. Feia molts anys era posible arribar fins aquesta cúpula caminant, quan una sequera molt duradora va reduïr els nivells d'aigua del pantà a mínims històrics. Ara ja només es veu el pinacle de la ermita de Sant Romà. 

L'Ovellot a la cúpula
Li fem una volteta de reconeixement i ens endinsem més vers el mig del pantà. D'aquí podem veure tots els cingles del Grau, on podem veure l'estructura del Parador de Vic-Sau, punt d'inici de la sortida fins a Sant Pere de Casserres, els Cingles del Tavertet, amb el Puig de la Força i el Pla del Castell, un mirador que vam veure a la sortida de Cantonigrós i Tavertet i també la ribera o Costa del Vilar, on veem el Puig del Far  i la Roca del Migdia. 

Per aigues esmeralda
De camí cap el moll
Un cop arribats al moll, estirem les cames i ens donem un bon glop d'aigua. Tot i que la temperatura es de trenta graus l'efecte mirall del pantà fà que la sensació térmica pugi. Agafem el cotxe i anem a veure la Pressa de Sau. Última parada abans de marxar cap a casa. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari