El Suí desde Canoves i el Castanyer d'en Cuch

Cada any s'organitza al Montseny el Trail que duu per nom els "cinc cims". Aquesta prova puntuable pel campionat d'Espanya de Trail de montanya volta pels cinc cims més emblemàtics d'aquest Parc Natural, és a dir, Turó de l'Home, les Agudes, Matagalls, Suí i Samont.

Dades de la sortida.

Distància:   15.90km        Temps:      4h50'        Circular:       Si
Alç.màx:     1318m          Alç.mín:     485m        Dificultat:     3/5

Aquesta prova té com a inici i final el poble del Montseny, peró com que jo ho he fet a trams farem la sortida desde el párquing de Cànoves (Vallés Oriental), d'aquesta manera gairabé podré finalitzar aquesta ruta amb la intenció de poguer fer-ho algún día d'una sola tacada, completant els 52km de la ruta original.

El Suí des del Collet del Roure Gros
En aquest cas el punt de partida d'aquesta sortida és el segón pàrquing de Cànoves, previ pagament dels tres euros que val poguer deixar el cotxe allà, tot just on s'inicià la pujada al pantà de Vallfornes. Encetem amb una pujada un pel puta, per ser la primera, que s'acaba on comença el pantà. Anem per una pista forestal ample i transitada per senderistes i ciclistes. El día és un pel murri i els nuvols no deixen veure el cim. 

Pantà de Vallfornès vist desde el Sot dels Senglars
La veritat és que fa molta pena veure la poca aigua que te l'embassament. D'ençà l'última vegada que vaig venir per aquestes contrades tenía un xic més d'aigua, sembla que com a mínim ha baixat un parell o tres de metres. Que hi farem. Acabem de vorejar el pantà fins arribar al torrent de la Baga del Cuch, on continuarem pujant ara per un sender molt frequet i atapaït amb el rierol d'en Cuch fent ziga-zagues al nostre costat. 

Riera de la Baga d'en Cuch
Parets de molsa
El camí va pujant combinant petits desnivells amb zones més planeres, aixó fa que el camí sigui molt agraït, passem a la vora de dos fonts, la font de les Bardisses (no aneu mai amb pantolets curts), la font de les Acàcies i la font dels Horts, on després de girar ja trobem el pal indicador que ens assenyala el camí del Castanyer o bé la pujada cap al Suí. Baixem per unes escales de fusta i ja hem arribat al Castanyer de Can Cuch. 


Fem la tourné al voltant del castanyer, gaudint dels seus braços recargolats i del seu interior ample i ben iluminat. Desfem el camí i tornem a la cruïlla anterior i comença el via crucis d'aquesta sortida. Una pista ample que va fent ziga-zagues al llarg de ben bé cinc kilómetres que es fa interminable. A més és força costarut per moments i molt avorrit pel fet que no hi ha res interesant fins arribar al Collet dels Pous d'en Bessa. A més a més sembla que els nuvols tenen la intenció de seguir baixant, tant es així que els cingles del Bertí s'intuexen a la llunyania. Sort que des d'aquest punt el camí s'estreta i es fa molt més divertit. 

Cap al Collet d'en Pou d'en Bessa
Cingles d'en Bertí???
Un últim esforç i arribem al Collet dels Pous d'en Bessa. Ara, i fins arribar al cim del Sui, anem caminant per la carena. Aixó implica camí més planer, més estret i molt i molt espectacular, amb les vistes a tots dos costats magnifiques. Passem en aquest tram pel Turó del Pi Novell (1229m),  El Turó d'en Cuch (1236m) i el Coll del Roure Gros.

Collet dels Pous d'en Bessa
Turó del Pi Novell (1229m)
El Turó de l'Home amagat
Trobem una fita de fusta amb el nom del Suí a poc menys de tres-cents metres del cim. Ara si que els nuvols baixos fant la guitza, encara que el camí es pot veure molt be. El que és més complicat és veure el cim i la creu del Suí. A mida que pujem el camí és dur, molt dur. No només per la pujada més vertical sino per que el terra rellisca força. 

Allà és el cim
Cim del Suí (1318m)
Desfem el camí fins arribar novament al desviament del Collet d'en Bessa. Ara, però, girem a la dreta i agafem una pista forestal que ens durà a l'inici d'una torrentera que ens portarà a Can Quintana i la ermita de Sant Salvador de Terrades. El punt d'inflexió és una bassa pels bombers quee s troba al Turó dels Palestrins. Ara baixem en picat passant per diferents turons i collets, el Collet del Mig, el turó de les Païsses, el coll del Tascó, el Turó de la Moixer, així fins arribar al restaurant masia de Can Quintana i la ermita de Sant Salvador de Terrades. 

Baixant pel Sot de l'ermita
Sant Salvador de Terrades
Can Quintana¡
Visitem l'ermita de Sant Salvador de Terrades, És un xic rara, perque combina un estil neogótic amb elements romànics. Es té constància d'una ermita per aquesta zona d'ençà l'any 1226, fundada pel Castell de Cànoves, però l'actual ermita està datada a l'any 1930 i va ser construïda per l'arquitecte Josep María Pericas i Torres. 

Sant Salvador de Terrades
Passant per sota de Can Quintana ja anem a buscar el camí que ens durà novament al pàrquing on hem deixat el cotxe. Passem per un parell o tres de masies molt ben cuidades i en poc més de mitja hora arribem al cotxe. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari