Sant Feliu de Buixalleu: Ermites de Sant Romà i Santa BàrbaraEl petit municipi de Sant Feliu de Buixalleu amaga llocs que encara no he descobert, avuí faré una sortida circular, cómoda i amb poc desnivell per visitar dos petites ermites, Sant Romà i la ermita de Santa Bàrbara del segle XVI.

Dades de la sortida.

Distància:     6,90km         Temps:     2h50'         Circular:    Si
Alç.màx:      575m            Alç.mín:   353m         Dificultat:  1/5

Un matí de Diumenge asoleiat és un bon día per sortir a fer un tomb pel municipi de Sant feliu de Buixalleu, a mig camí entre Sant Celoni i Hostalrich, a la subcomarca del Baix Montseny. Pel recorregut i el desnivell és una sortida apta per fer amb la canalla. Són dos quarts de deu quan sortim de la plaça de la vil·la

Plaça de Catalunya (Restaurant Masferrer)
La ruta en sí la iniciem pere darrera del restaurant tot girant a la dreta a la cruïlla del carrer on hem deixat els cotxes. No té perdua ja que en tant arribem al cul de'n Mas Ferrer trobem una raiola on marca la pista que ens durà cap a Santa Bàrbara. Una altre manera més obvia de saber el camí es que dels dos ramals que hi han, un és asfaltat i l'altre de sorra. (nosaltres pel sorrenc)

Raiola 
Anem pujant per una pista ample i sorrenca, ens acompanyen un bon grapat d'alsines, nyores i oliveres, a més d'infinitat de papallones i formigues de tamany considerable. En tota la pujada tenim una bona vista del castell de Montosriu, a la vil·la d'Arbúcies. La temperatura és molt agradable i el cel, de moment, és serè. Deixem enrera els masos de Ca l'Albera, la Rectoria i Cao del Camp i ens endinsem a la serra de Santa Bàrbara.

Castell de Montsoriu i el Montseny ennuvolat
Arribats a la plana dalt del serrat trenquem a la dreta per agafar el camí que ens durà cap a la ermita. Veureu una fusta enclavada a un pi indicant la direcció i el nom de l'ermita. Fem un parell de giravolts i voilá¡¡¡ Ja hem arribat a Santa Bàrbara. l'ermita està datada a principis del segle XV i roman oberta només per l'aplec de Sant Feliu.

Ermita de Santa Bàrbara
La panoràmica des del turó de la ermita és increible, arribem a veure el Serrat del Viader i del Terme Gros i també els municipis de Hostalrich, Tordera, Blanes i el mar. A banda dreta de la ermita veureu una zona on feia anys es feia sortides de parapent.

I de fons el mar...
Turó de Santa Bàrbara
Desfem part del camí i tombem a la dreta per un corriol un xic amagat i cobert de brossa forestal. Anem fent via fins trobar la finca de Cal Minyó i d'aqui el corriol ens durà cap a la carretera de Sant Feliu de Buixalleu a Sant Segimon. Un cop aquí....... CAGADA PASTORETA.

Cal Minyò
El trak que he fet servir era antic i marcava que un cop atrevesada la carretera, a uns cinquanta metres, haviem d'anar per un camí que enllaça amb el camí de Sant Romà. Ara resulta que no es pot baixar, és un precipici molt abrupte i ben carregat de vegetació i arbrat que fa inviable el descens, i menys amb la canalla, per tant hem decidit baixar per la carretera fins a Sant Feliu de Buixalleu (més o menys 1'5km per carretera poc transitada)

Track realitzat per mi. 
En aquesta imatge mostro el track que jo he creat. Per anar a Sant Romà hauriem d'haver agafat el cami que ens du a les cases de Foravila

Track incorrecte
Aquest és la part del track que ara està desfasat. On està el cercle hauriem d'haver pres el camí cap a la dreta (pista forestal) que ens duria cap a Sant Romà. La fletxa que indica tram inexistent és troba tallat i en molt mal estat. Perillós fer-ho amb nens.
Amb tot i aixó cal dir que ha sigut una sortida agradable i molt comoda per fer amb la canalla i que dona unes vistes increibles d'aquesta banda de la Selva. Arribem a Sant Feliu de Buixalleu pel cementiri i fem una visita a l'església del Segle XI per acomiadar la sortideta. 

Sant Feli de Buixalleu (detalls)