Passejant per Vic

A mig camí entre els Pirineus i el mar, Vic (Vivh) és el centre neuràlgic de la comarca d'Osona. Seu episcopal, és una ciutat rica en contrastos, la seva llarga história es reflecteix tot passejant pels seus carrers. Encetem la sortida al pàrquing que hi ha devant de la estació de trens i que dona a la Plaça Major o Mercadal, on, després de recorrer el seu perímetre arribem a la Plaça del Pes, seu de la oficina de turisme de Vic.

Plaça Major - Plaça del Pes - Sant Miquel dels Sants
Tornem a la plaça i major i tombem cap al carrer Ciutat, on trobem la casa de la ciutat i la Casa Cortada i descendim pel carrer de Sant Miquel dels Sants. Tombem cap al carrer de Sant Just i després pel carrer de la Riera on ens trobem El seminari vell i la església de Sant Just, la Casa Fontuberta i la imatge de la vella mes vella de totes les velles i un xic més avall a la Rambla de Sant Domènec l'Hospital de la Santa Creu

La vella - Església de Sant Just - Hospital de la Santa Creu - Església de Sant Domènec
Passant pel Carrer de Sant Antoni Maria Claret ens trobem l'església amb el mateix nom, encara que també és coneguda com la casa dels missioners claretians i just devant trobem Can Ricart, una casa d'época modernista construida a finals del segle XIX que és realment espectacular. Abans d'arribar a la Plaça del Bisba Oliba passem per la casa Bayés i de cop, una esplanada enorme amb la catedral de fons. 

Església de Sant Antoni - Can Ricart - Catedral de Vic
Sortim pel carrer de Santa María, tot passant per devant del Palau episcopal i residència del Bisbe fins a trobar-nos amb la Rambla del Bisbe, on tenim una bella imatge del treball de les finestres de puntes d'un dels laterals de la Catedral. A cinquanta metres el Pont de Queralt, del Segle XI. Ens endinsem al call jueu i veiem l'Albergeuria, el museu episcopal, l'església dels Dolors i l'església de la Pietat. En no res arribem al Temple Romà i les restes del Castell dels Montcada així com un conjunt de cases senyorials de l'epoca barroca.

Façana - Església dels Dolors - Castell de Montcada - Pont de Queralt
Palau episcopal - Església de la Pietat - Cases senyorials
Un cop arribem a la escultura del estudiant de Vic, tombem cap a la Plaça del Canonge Collell i el convent de les Sagramentaries i l'església de Sant Felip construida al barroc, enfilem novament cap a la Plaça del Pes on fem un vermutillo acompanyat d'uns entrepans de llonganissa i pa d'Osona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari