La riera d'Arbucies i el Moli de la Pipa

Primera sortida del 2017, aquest any l'encetem a un municipi de la Selva, a Girona, comencem la festa caminaire a Arbúcies. Terra de bandolers, bruixes, aigua i, evidentment, d'en Xurriguera i en Faixedes.......

Dades de la sortida.

Distància:      5.90km         Temps:     1h50'        Circular:     Si
Alç.màx:       432m            Alç.mín:    334          Dificultat:   nul·la

Xuriguera i en Faixedas, icones d'Arbúcies
Encetem el camí a la zona d'aparcament que hi ha al final del Carrer de la Farga. Aconsello anar d'hora, nosaltres erem un total de cuatre cotxes i em tingut força sort per aparcar. De seguida veiem el retol i el pal indicador que marca la Riera d'Arbucies. Passem pel devant dels apartaments turístics de La Farga tot caminant vora la riera, un terra humit i amb molta molsa. 

Camí vora la riera
La riera d'Arbúcies
El camí planeja entre plataners, molsa, fulles al terra i la riera, De tant en tant, i com a curiositat, veureu pedres grans a l'aigua amb unes figures gravades, nosaltres n'hem trobat tres, una sargantana, una serp i una semblant a un colom. 

Roques amb gravat
Després de pocs metres arribem a una zona més ample on trobem la zona de picnic, taules de fusta a banda i banda de la zona de joc infantil. La part més atractiva d'aquesta zona lúdica és potser, la tirolina. Passem pel devant del Restaurant La Corbadora, realment és molt maco vist per fora. A pocs metres el primer pont de pedra. 

Platgeta de la riera
Pont de pedra
Primera linea (nens): Nora, Iván,Irene, Laia, Arantxa, Manel, Mireia, Silvia i Tamara
Segona línea (adults) Clemen, Francisco, Manel, Juli, Jose, Yolanda i Javi
Sortint del pont arribem a les runes de l'antiga Corbatera, una edificació inmensa de dos plantes i una part posterior llarguísima, amb el sostre tot esfondrat i les parets ocupades per un manglar de trepadores i falgueres. Aquest lloc de nit a de fer una miqueta de caquita. 

Antiga Corbatera
Petits salts d'aigua vora la antiga Corbatera
El tram seguent n'és ple de ponts de fusta i anem fent giravoltes a banda i banda de la riera. Un mirador de fusta ens deixa una vista del baixant d'aigua espectacular. De tant trobarem petites pujades amb esglaons de fusta. Compte, es una zona molt ombrívola i entre la molsa i la rosada heu d'anar amb compte on poseu els peus. 

Ponts de fusta
Rosada estrellada
Només queda el tram final, potser uns dos-cents metres fins arribar al Molí de les Pipes i el seu Pont Romànic. El camí es ara una pista forestal ampla i enfangada. Dos pujadetes petites i ja hi som, hem arribat al Molí de les Pipes. 


Moli de les Pipes
Travessem el restaurant per la part del darrera despres d'anar a visitar amb la canalla les gallines que hi han al corral de la vora. Només travesar ens trobem el bonic i antic pont romànic, una meravella on donarem per conclosa la nostra sortida. A la tornada fem l'apat a la zona de les tirolines, així la canalla pot jugar que ho han fet molt be. 


Pont romànic
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari