A la carta: Palamós

Aquesta setmana santa uns amics m'han proposat fer un planning de viatge per Palamós, amb la intenció de fer alguns trams del camí de Ronda i conéixer una mica millor aquest indret de la Costa Brava.

La idea és fer una mica de senderisme i combinar-ho amb estones de relax i fer una miqueta de turisme del tipus birreta a una terrassa vora al mar veient com cau la nit.Donc be, aquest és el planning que els hi puc oferir. Val a dir que no tinc cap interés económic en planificar aquesta escapada. Per tant, tota menció, crítica o comentari envers hotels, hostals, campings i restaurants em son del tot aliens i estaran basats en les opinions a qui adreço aquesta entrada.

Divendres. 14/04/17
  La idea és sortir de Barcelona ben d'hora. Tenint en compte que els hi quedan uns 120 km i una hora i mitja de trajecta el primer día els hi proposo fer una sortideta ben light.

De Palamós al poblat ibéric del Castell pel Cap Gros (track)

Distància:   9,10km    Durada:   2h30'    Dificultat:   Fàcil
Llocs a destacar: Port de Palamós - Platja de la Fosca - Castell de 
Sant Esteve de Mar - Cala S'Alguer - Platja del Castell - Poblat Ibèric
Cala de la Foradada del Castell - Barraca d'en Dalí


Dissabte 15/04/17  Matí, ruta tranquila per gaudir d'un dels paratges de la costa brava més espectaculars, S'Agaró i el seu tram de camí de ronda totalment excels.


De Palamós a Sant Feliu de Guixols (track)

Distància:   15.90km    Durada:   6 horas    Dificultat:   Fàcil
Llocs a destacar:  Port de Palamós - Cala Cap Roig - Cala de la Belladona Grossa
S'Agaró - Platja de S'Agaró - Cala del Molí - Sant Feliu de Guixols.

Aquesta ruta no és circular, pero no hi patiu el servei de bus entre Sant Feliu de Guixols i Palamós funciona molt bé.  Transports Sarfa té parada a tots dos municipis, per a més info cliqueu aquí.

Si aquesta sortida és massa llarga teniu la opció d'anar amb el cotxe directament a S'Agaró i fer el tram del Camí de Ronda fins a la Platja de Sa Conca, un tram meravellós, planer i adaptat per a tothom. Clicant aquí obtindreu el track d'aquesta sortida de poc més de dos kilómetresDiumenge 16/04/17  Una recomanació especial, una visita al municipi proper de Begur, per admirar el seu perfil de costa, pel meu gust dels més atractius de la zona, amb les cales de Sa Tuna i Ses negres.


De Begur a Sa Tuna (track)

Distància:   10,10km     Durada:    5h30'     Dificultat:   Mitja
Llocs a destacar:  Begur - Mirador del Cap de Begur - Mirador de Sant
Josep - S'Eixugador - Platja de Sa Tuna

De Baixada amb el cotxe cap a Palamós sería molt d'agraïr fer parada a Tamariu, pel meu gust hi ha una llum màgica quan cau la nit. Val la pena quedar-s'hi i sopar en cualsevol restaurant vora el marDilluns 17/04/17 Aprofiteu el matí per passejar pel casc antic de Palamós i fer un vermutet a la platja. Relax total i absolut abans de tornar cap a la crua realitat.


 Hostal La vostra llar. Av. President Macià 12, 17230 Palamós. Girona
         vostrallar@vostrallar.com  Telf: 972.314.262