Mura i el Puig de la Balma

El petit municipi de Mura serà el tret de sortida d'aquesta sortideta. Una passejada comoda i tranquila que ens permetrà gaudir no només del poble sino també del Puig de la Balma, una masía construida sota la roca que duu el mateix nom. Una visita que segur agradarà als més petits.

Dades de la sortida:

Distància:   5,20km       Durada:     2h10'        Circular:     Si
Alç.màx:    555m          Alç.mín:    415m        Dificultat:   1/5

Aquí ens trobem, un bon grup de gent amb tota la colla de nens, Avuí som més menuts que adults i aixó, és bona senyal. L'itinerari que farem és agrait i molt sencill i està ben indicat. Aquest és el planell de la sortida i els diferents punts d'interés d'aquesta ruta.


Són tocades les deu del matí quan aparquem els cotxes vora l'ajuntament de Mura. De moment el d'ia es força soleiat, encara que es preveu un xic de pluja tocant les tres o cuatre de la tarde. No hi ha res millor per derfer-se dels vint kilómetres de carretera de corves que una bona passejada per un poble idílic. Mura és preciós, a la majoria del grup ens recorda molt a Beget i Peratallada.

Carrer Nou de Mura
Carrer Joan Alavedra
De seguida passem pel devant de la església de Sant Martí de Mura, que data de finals del segle XI i continuem carrer avall per anar a buscar la Riera. Arran d'aquest punt canviem l'adoquinat del carrer per la terra dura i humida del munt de la Coma.

Sant Martí de Mura
Arribant al punt d'informació de Mura
Un cop travesem el rierol enfilem camí cap a la Creu del Terme, a mida que anem avançant el camí esdevé més cabrón i més enfangat, amb rocall que es desfà amb les passes i una vegetació arbustiva que fa les delicies dels que porten maies, jajajajajaja, quines esgarrapades porten els pobres. 

Erik, Nora i Mireia obren camí
Però, igual que le camí s'encabrona una miqueta (res de l'altre món, però vaig amb gent que no acostuma a caminar) també ens va deixant unes vistes amb alçada del poble de Mura que són espectaculars. En poc més d'un kilometre arribem a la Creu de la vil·la o Creu del terme


Mura vist desde la Coma
Creu de la vil·la o Creu del Terme
A partir d'aquí el camí torna a ser molt planer, un corriol estret envoltat de pi i surera amb força tolls i terra argilós. Anem caminant per la zona de la Baga de la Vila i la Guillotera. De tant en tant, quan els arbres ens permeten una visió detallada i amplia de la zona, ens permet gaudir del paisatge i dels llocs amagats d'aquesta zona. Així veiem el mas de la Vila, la Balma Guillotera i el Puig de la Balma.

La Baga de la Vila
Racons de Mura
Creuem la petita riera del Puig i arribem a un estable ple de parents meus, els ovellots, aqui tornem a enfilar cap amunt per veure el lloc més emblemàtic d'aquesta petita sortida, el Puig de la Balma. Fem un giravolt de 180 graus per contemplar com el Puig ens queda a ma esquerra. Ara només queda passar pel devant del tancat i agafar la pista que ens conduirà cap el Puig. Un cop aquí val la pena aturar-se al petit museu que hi ha a l'interior o bé fer un mos al restaurant del Puig de la Balma.El Puig de la Balma
Desfem part del camí fins a tornar a la pista forestal, aneu amb compte en aquest tram, ja que és altament frequentat per bogguies i quads, en arribar al Mas de la Vila, un petit corriol ens durà cap al torrent del Puig on podrem veure el Molí Museu del Mig i Cal Miqueló. Continuem per l'area del Raval fins arribar a la cruïlla on hem estat pel matí. 

Torrent del Puig
Cal Miqueló


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari