Volcà Santa Margarida (Olot)

I que fem un dissabte pel matí assoleiat, amb cel clar i bona temperatura? Donc aprofitar la circustància per marxar cap a la Garrotxa i gaudir de la cómoda i tranquila pujada fins el crater del volcà Santa Margarida i visitar l'ermita. Una passejada.

Dades de la sortida.

Distància:     2.78km      Temps:      1h15'        Circular:    Si
Alç.màx:      799m          Alç.mín:    644m        Dificultat:  nula

Són dos quarts d'onze quan arribem al pàrquing de Santa Margarida, a la carretera que uneix Olot amb Santa Pau (entre el km 6 i 7). Abans de continuar us comunico que aquest parquing és de pagament, només són 4€ però amb aquest preu simbólic es pot mantenir i millorar l'estat de la zona i la conservació del parc volcànic.

Pla de Sacot amb el Croscat i els Pirineus ben nevats encara
Prenem el camí que surt del parquing i anirem seguint la ruta vermella nº 1, que és la que ens durà cap al volcà. La pista forestal és ample i la part més oriental de la fageda cobreix part del camí, així que la pujada continua és ben fresca i agradable. En els primers giravolts trobem el petit nucli de Caselles. 

Els Prineus desde Caselles
Caselles
En deixar enrera Caselles la pista forestal puja pel dret, totalment recta fins a arribar a Can Santa, un hospedadtge rural situat a la corona del volcà. El camí és ben atapaït i fresquet i totes les fulles caigudes a la tardor fa que una catifa de fulles esmicolades i un terra ben tou ens meni cap a la corona del volcà.

Dalt de tot trobem la corona del Santa Margarida
Un cop dalt fem tota la olla del volcà fins apropar-nos al seu interior, on trobem la mega-fotografiada ermita de Santa Margarida. La veritat es que, per les hores que són, no hi ha gaire gent a l'interior del volcà. Es en aquests moments on be de gust jeure i no fer res. 

Abside de la ermita de Santa Margarida
Frontal i campanar 
Pugem per la banda contraria i així completem la corona del volcà. Arribem novament a la pista forestal i desfem el camí fins el cotxe. Si tenim en compte que vam estar més de mitja hora prenent el sol i fent un mos a la base del volcà aquesta sortideta no arriba als tres quarts d'hora. Aixó sí, molt agradable i ben maco.
Track de la ruta