Pedracastell o la Creu de Canet

Feia tenps que no sortia per la zona del Maresme. Aprofitant que donen bon temps marxaré cap al municipi de Canet de Mar i pujarem a veure el cim del Pedracastell o Creu de Canet, cim integrat al repte de la FEEC i que suposarà el meu vint-i-seté cim. Anem sumant. De passada visitarem un dels castells més ben conservats del terrirori, el Castell de Santa Florentina.

Dades de la sortida:

Distància:      5.6km         Durada:   1h50'        Circular:        Si
Alç.màx:       272m          Alç.mín:  39m          Dificultat:      1/5

Dissabte al matí i fot un temps espectacular, un grapat de núvols esquitxen el cel però és, del cert, un día maquíssim. En arribar al parquing del Santuari de la Misericórdia, a Canet de Mar, el termómetre marca 24Cº i són poc més de dos quarts de deu. La zona és ben buida, només un cotxe mig destartalat és allà.

Santuari de la Misericórdia
Encara que la ruta dels pals indicadors ens fa tombar a la dreta, nosaltres tirem pel Passeig de la Misericordia avall fins el carrer del Dr. Manresa, que ens conduirà a la banda contraria del Pedracastell. No hi ha gaire gent a la zona, i els que hi han van passejant gossos sesnse cap mena de presa.

Santuari de la Misericordia desde el Passeig de la Misericordia
Entrem en un parc amb un corriol ben definit fins arribar a una hipotética glorieta o mirador. Aquí tenim una primera imatga panoràmica de Canet, amb la cúpula de Sant Pere i Sant Pau devant del mar. El camí esdevé corriol, un corriol flanquejat per canyars i bardisses, que ens fa agafar alçada ràpidament. En un tres i no res passem per sobre de la C32 (autopista del Maresme). 

Santuri: Punt d'inici de la sortida
Canet de Mar amb l'església de Sant Pere i Sant Pau
Per sobre de la C32
Un cop passada l'autovia el camí torna a ser pista forestal ben ample. i, també, torna apicar ben dret cap amunt. De tant en tant anem veient la figura de la Creu de Canet, cada cop més visible, cada cop més majestuosa i cada cop més a prop. Ha de ser d'hora, però la calor ja es deixar notar. Maniga curta, ulleres de sol, crema solar, gorra i cap amunt. 


Creu de Canet
Una alzina monumental i la casa de la depuradora d'aigues ens dona la benvinguada a un collet ample i ben parit que és el punt d'inici del tram de pujada al Pedracastell o Creu de Canet. Aquí m'han caigut els collons a terra quan he vist el que és el meu somni, una furgoneta camper. M'agrada aquest model i també el color...... de somnis també es viu. 

Surera descomunal
Un somni i devant la Creu de Canet
Una ràpida pujada i ja hi som, el mirador de la Creu ens deixa unes vistes del mar, de Canet i dels voltants espectacular. Fot un día increible i la peque i jo seiem sota la roca del mirador a fer un glop i gaudir del lloc. Es increible. Un iaio que hi havia per allà m'ha dit que en dies molt i molt clars s'aconsegueix veure la illa de Mallorca...... no se jo¡¡¡ 

Pedracastell o Creu de Canet
Panoràmica de Canet i del Mediterrani
Detall de la Creu de Canet
Desfem el cami fins al coll i prenem un corriol que van ziga-zagues fins al Castell de Santa Florentina. L'unic problema es que no l'hem visitat perque s'ha de fer amb reserva previa. No obstant us deixo un video promocional fet pels propietaris del lloc. Ja tinc una altre sortideta a la vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por el comentario/ Mercés pel comentari