Coastering: Punta de Santa Anna a Cala Sant Francesc (Blanes)

Ja fa temps que en arribar "lo caloret" de l'estiu em fa molta mandra sortir a caminar. A més, he patit alguna mala experiència pel tema de la calor, la manca d'ombra i el fet que, com a bon nórdic, quan el termometre passa dels 18Cº ho passo fatal. Però clar, existeix una modalitat que encetarem amb aquesta sortida, el coastering.

La idea és semblant a la del senderisme, però en aquest cas també s'inclou la travesa per mar arran de costa, pujant, baixant i saltant pels diferents illots i cales que conformen l'orografia costanera. En aquest cas ens dirigim a Blanes, per unir la platja de la Punta de Santa Anna amb la Cala Canyelles.

1er Tram:

Platja de Santa Anna - Punta de Santa Anna 
Roca dels Capellans - Cala de Sa Farconera

Encara és d'hora, no són ni dos quarts de nou i el mercuri ja marca 26 graus. La platja de la punta de Santa Anna és buida, només un parell de matrimonis ens acompanyen en aquest lloc. Abans de ficar-nos a l'aigua repassem la ruta, planificant per on anirem i on ens volem aturar. Ens acabem de cordar els neoprens i cap a l'aigua. 

Punta de Santa Anna vista des del port
L'aigua té la temperatura més que agradable fins que el nivell arriba a la part noble, un petit ensurt que passa ràpid. Avancem a poc a poc, a trams nedant i a trams saltant entre les roques submergides i de seguida arribem a la cruïlla entre la platja, la punta i la roca dels capellans. D'aquí ja veiem el templet de Linnè, una glorieta mirador situada dalt del penyasegat on es troba el jardí botànic Mar i Murtra.

El Templet de Linnè i la Roca del Pi
Roca dels Capellas (esquerra) i Punta de Santa Anna (dreta)
Continuem grimpant, saltant, caminant i nedant fins arribar a la Cala de Sa Farconera, un petit racó del paradís, amb una platja de codols arrodonits i un monolit al bell mig de la cala que fa que tot tingui una visió màgica. Una cala només accesible pel mar o bé si ets propietari d'algún dels apartament que hi ha dalt del penyasegat.


El Barrufet en ple vol
Cala de Sa Farconera
Per sota del Templet de Linnè


2on Tram:

Cala de Sa Farconera - Templet de Linnè 
Roca des Viver - La Roqueta

En acabar la Cala Sa Farconera comença un tram que combina els petits entrants d'aigua a modus de piscina natural amb una vessant més escarpada i abrupte, plena de petits illots i passos submarins increibles entre parets verticals on podrem gaudir d'una varietat de vida increible, estels de mar, eriços negres, vermells, crancs i moltes caracoles. És un tram divertit. 


La Roca des Viver
Descansant una miqueta
Parent del Patricio
3er Tram

La Roqueta - Salt del Pi - Cala Sant Francesc

Tram final de la sortida, arribem a la Cala i al Salt del Pi nedant per una manega d'aigua fins arribar a una mini caleta convertida per alguns indesitjables en abocador. Farem la grimpada final fins arribar a una conducció d'aigua cimentada que voreja l'illot del Salt del Pi. Un cop aquí em venen al cap els estius passats a Blanes. Veniem tota una colla del camping a aquest lloc per llençar-nos desde el pi. Quants records. 

Cala del Salt del Pi


Cap al Salt